Treba li i koliko često mijenjati proizvode za njegu kože?

Može li se naša koža “zasititi” kozmetičkog proizvoda koji se koristi za njenu njegu? Može li kozmetički proizvod tijekom vremena izgubiti svoju djelotvornost odnosno prestati njegovati kožu na zadovoljavajući način? To su pitanja o kojima korisnice i korisnici kozmetičkih proizvoda povremeno raspravljaju. Što o ovim pitanjima kažu stručnjaci?

Interesantno je da su njihova mišljenja dijelom podijeljena. Za mnoge, nije isključeno da neki od kozmetičkih proizvoda tijekom vremena uporabe mogu izgubiti dio svoje učinkovitosti. Kao sličan primjer ističu šampone za njegu kože glave i kose za koje postoji dosta čvrsto mišljenje temeljeno na iskustvu uporabe da ih tijekom vremena treba mijenjati, osobito kada se radi o šamponima za njegu masne kože glave i kose jer tijekom vremena mogu početi slabije djelovati. Drugi navode da se u praksi vrlo rijetko dogodi da uobičajeni kozmetički proizvodi namijenjeni redovitoj njezi kože tijekom vremena postanu manje djelotvorni.

Ipak, svi se slažu s općom preporukom, a ta je da se kozmetički proizvodi mogu koristiti bez ograničenja ili zamijene onoliko dugo koliko zadovoljavajuće njeguju kožu i što je vrlo važno, pri tom ne izazivaju reakciju preosjetljivosti ili bilo koju drugu nepoželjnu reakciju odnosno promjenu na koži.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.