Što očekivati od noćne kreme protiv bora?

Kako bi se smanjila izraženost bora na koži lica i drugih dijelova tijela, u dermatologiji, odnosno kozmetologiji pokušava se utjecati na različite načine. Odabirom kozmetičkih preparata visoke kvalitete koji sadrže ciljano izabrane sastojke, možemo usporiti razvoj bora i smanjiti njihovu pojavu. Između ostalih, takvi proizvodi uglavnom sadrže sastojke koji imaju antioksidacijsko djelovanje, pa se iz tog razloga nazivaju antioksidansima.

Antioksidansi su spojevi koji hvataju tzv. slobodne radikale kisika, vrlo reaktivne molekule koje nastaju kao posljedica izlaganja kože suncu odnosno ultraljubičastim zrakama. Najpoznatiji antioksidansi su vitamini A, C, E, neke vrste masnih kiselina, sastojci nekih biljaka, te farmaceutski pripravci kao što je nifedipin.

Noćna krema Notte Supreme je inovativan i svojim sastavom jedinstven proizvod koji sadržava sve sastojke koje očekujemo od kvalitetne kreme protiv bora (hijaluronsku kiselinu, vitamine A i E, kolagen, bademovo ulje, zantalen, mioksinol,) uz jedinstveni sastojak – mikronizirani nifedipin.

Nifedipin je snažan antioksidans koji dodatno blokira ulazak iona kalcija u mišićnu stanicu i tako sprječava kontrakciju mišića. Zbog tog se svojstva godinama koristi u medicini za liječenje ozbiljnih stanja kao što su visoki tlak, angina pektoris te u trudnoći za sprječavanje nepoželjnih grčeva maternice.

Kada se nifedipin koristi u kremi, on ne paralizira mišiće, već ublažava kroničnu kontrakciju mimičnih mišića lica tako da blokira kalcijeve kanale i suprotstavlja se djelovanju slobodnih radikala kisika u koži tako da potiče odlaganje kolagena i oporavak elastina.

Redovitom primjenom noćne kreme Notte Supreme s nifedipinom prepoloviti će se dubina bora oko očiju i na čelu (između obrva) te će se poboljšati vlažnost i elastičnost kože. Na taj način postiže se mlađi, ali prirodan izgled lica, uz očuvanu mimiku.

Noćna krema Notte Supreme dostupna je u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili putem internetske prodaje farmacia.hr/farmacia-preporucuje/clanci/794/nocna-njega-protiv-bora

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.