IALUXID

BMG Pharma S.r.l.

IALUXID – inovativni medicinski proizvod za tretiranje prištića i drugih infekcija kože

Ialuxid se djelotvorno suprotstavlja širenju uzročnika zaraze (infekcije) kože i pomaže obnavljanju upalom zahvaćenih dijelova kože. IALUXID CLEAN otopina za čišćenje masne kože i IALUXID GEL koriste se pojedinačno ili u kombinaciji: laluxid Clean koristi se za nježno čišćenje, a Ialuxid Gel za tretiranje zahvaćenih dijelova kože. Indikacije za primjenu su: prištići (akne) – blage do umjerene; upala korijena dlake (folikulitis); zanoktica (paronihija); vodene bradavice (molluscum contagiosum); bakterijska infekcija kože (impetigo). IALUXID je siguran za primjenu i nema poznatih nuspojava.

Pogodan za dugotrajnu primjenu na većim površinama (npr. na leđima).

Prozirno je bijele boje do bezbojan pa ne ostavlja mrlje (npr. na odjeći).

Ialuxid Clean otopina nježno čisti masnu kožu uz blago ljuštenje, štiti od isušivanja i umiruje kožu pružajući osjećaj čistoće i svježine. Sadržava salicilnu kiselinu, glikolnu kiselinu i urea peroksid. Nanosi se na suhu kožu, lagano trlja do pojave pjene, nakon čega se ispere i osuši. Na prištiće se nanese Ialuxid gel.

Ialuxid Gel sadržava stabilizirani vodikov peroksid, hijaluronsku kiselinu i glicin. Vodikov peroksid je kod blagih do umjerenih akni jednako djelotvoran kao benzoil peroksid. Za razliku od benzoil-peroksida koji boji kozmetičke pripravke u žuto, Ialuxid Gel je bjelkast do bezbojan. Na zahvaćeni dio kože nanosi se više puta dnevno.

IALUXID GEL sadržava jedinstvenu kombinaciju sastojaka

  • VODIKOV PEROKSID – ima snažan antimikrobni oksidacijski učinak kojim djelotvorno sprječava širenje zaraze bakterijama, gljivicama i virusima; djelotvornost usporediva s benzoilperoksidom
  • HIJALURONSKI KISELINA – vlaži kožu i sudjeluje u njenoj obnovi
  • GLICIN – sudjeluje u obnovi oštećenog dijela kože, ublažava crvenilo, svrbež i suhoću te štiti kožu od zaraze

IALUXID CLEAN otopina za čišćenje masne kože sadržava salicilnu kiselinu, glikolnu kiselinu i urea peroksid

Ialuxid uvijek kada je potreban

IALUXID je siguran za primjenu

  • dobro se podnosi: primjena gela kod 40 ispitanika tijekom 12 tjedana nije rezultirala alergijskim ili drugim, toksičnim reakcijama na koži
  • pogodan je za dugotrajnu uporabu: djelotvornost se ne smanjuje tijekom vremena primjene (za razliku od preparata koji sadrže antibiotik, nije moguć razvoj rezistencije)
  • pogodan je za primjenu na većim površinama kože

IALUXID: AKNE

Lokalna primjena stabiliziranog vodikovog peroksida djelotvorno smanjuje broj akni bez obzira jesu li dodatno upalno promijenjene.

Kliničko ispitivanje je potvrdilo usporedivu djelotvornost vodikovog peroksida u obliku gela i benzoil peroksida u liječenju blagih do umjerenih akni. Benzoil peroksid se ubraja u terapijske mogućnosti prvog izbora za pomoć pri liječenju i njezi kože zahvaćene blagim do umjerenim aknama.

IALUXID: FOLIKULITIS (upala korjena dlake)

95% ispitanika ocijenilo je poboljšanje “dobrim” ili “odličnim” 20 dana nakon početka terapije (ispitivanje je obuhvatilo 20 ispitanika koji su Ialuxid gel primijenjivali 1 do 2 puta dnevno)

IALUXID PARONIHIJA (upala zanoktice)

100% ispitanika ocijenilo je poboljšanje “dobrim” ili “odličnim” 20 dana nakon početka terapije (ispitivanje je uključilo 20 ispitanika koji su Ialuxid gel primijenjivali 1 do 2 puta dnevno).

IALUXID: IMPETIGO

Impetigo je gnojna upala površinskog sloja kože, tj. epidermisa. Može ga uzrokovati jedna od dviju bakterija: streptokok grupe A ili stafilokok aureus. Iako bolest može zahvatiti bilo koji dio tijela, najčešće se pojavljuje na izloženim dijelovima kože. Bolest najčešće zahvaća djecu, a njenom nastanku pogoduje sredina s niskim higijenskim standardom. Tako se kod mališana bolest najčešće pojavljuje na licu, a naročito oko nosa i usta te na nogama i rukama.

IALUXID: VODENE BRADAVICE (MOLUSKE)

MOLUSKE su zarazna bolest kože uzrokovana pox virusom. Najčešće se javljaju u djece suhe kože (atopičara) dok su rjeđe u odraslih. Širenju infekcije uz suhu kožu pogoduje topla, vlažna sredina (bazeni) i neadekvatna higijena. Pox virus je ima jaki afinitet za  epidermis kože. Inkubacijski period (period koji prođe od kontakta s virusom do zaraze) je kratak i iznosi 14 do 50 dana. Kod djece je najčešći prijenos infekcije direktnim kontaktom; kod odraslih spolnim putem. Oštećena barijera kože kao npr.suhoća kod atopičara pridonosi lakšem prijenosu infekcije. Moluske imaju tipičan izgled: tvrde izbočine u boji kože, promjera 3-5mm središnje udubljene. Najčešće se pojavljuju grupirane na trupu, rukama i nogama. Kod  pacijenata s oslabljenom imunošću (HIV i dr.) pojedine moluske mogu biti i veće od 15 mm u promjeru.